Ambassadeurs

De Nacht van de Vluchteling kan rekenen op de support van verschillende bekende Nederlanders. Keer op keer zetten zij hun bekendheid, netwerk en expertise in om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen. Dit zijn de bekende supporters die zich belangeloos voor ons inzetten:

 

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers is tv-presentator en maakte in 2018 zijn overstap naar RTL4. Sinds jaar en dag is Art Rooijakkers het gezicht van Stichting Vluchteling en is hij betrokken bij de Nacht van de Vluchteling. Art liep eerder mee met de routes in Nijmegen en Amsterdam. "Het is hartverwarmend dat mensen hun nacht opofferen om geld én aandacht te vragen voor vluchtelingen, een prachtig initiatief."

 

Hij reisde verschillende keren af naar crisisgebieden, zo bezocht hij Venezolaanse vluchtelingen in Colombia, om te zien hoe het geld wordt omgezet in concrete hulp. Natuurlijk is Art in 2020 opnieuw betrokken bij de Nacht van de Vluchteling.

 

Melissa Drost

De 35-jarige actrice speelde onder andere in de musicals Soldaat van Oranje en De Tweeling en maakte in 2017 haar intrede Goede tijden, Slechte tijden. Ook speelde zij van 2015 tot 2019 de rol van Juf Roos in het gelijknamige kinderprogramma van Telekids. Melissa is al sinds 2017 betrokken bij de Nacht van de Vluchteling: “Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. “Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder.”

Ze reisde in november naar de grens met Thailand en Myanmar, waar nog 350.000 vluchtelingen en migranten leven. Natuurlijk is Melissa in 2020 opnieuw betrokken bij de Nacht van de Vluchteling.Waldemar Torenstra

Waldemar Torenstra acteerde in toneelstukken, tv-programma's en films. Zoals Ja Zuster, Nee Zuster en Zomerhitte. Met zijn rol in Divorce en de zelfbedachte tv-serie Vechtershart werd hij bekend bij het grote publiek. Waldemar speelt dit jaar ook de titelrol van de succesvolle tv-serie Baantjer. 

 

Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ Waldemar heeft al vaak meegelopen met de Nacht van de Vluchteling en ook in 2020 zal hij opnieuw betrokken zijn bij het evenement.

Made with by Kentaa
Share