Waar lopen we voor?

'1% van alle mensen op de wereld is op de vlucht' 

Voor het zevende jaar op rij stijgt het aantal vluchtelingen wereldwijd: 82,4 miljoen mensen. Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflicten en onderdrukking.

Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling kun je vluchtelingen helpen door je te laten sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden. Wist je dat elke loper bij voorgaande edities maar liefst 15 vluchtelingen heeft geholpen? Zij hebben dringend hulp nodig, in de vorm van bijvoorbeeld schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg.

Acute noodhulp

Acute noodhulp is tijdelijke en levensreddende hulp vlak na een ramp of geweldsconflict. Stichting Vluchteling kan zo levens redden en slachtoffers beschermen en voorzien van zaken als onderdak, medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Bestedingen 2019 en 2020 

In 2019 liepen 5700 mensen in 8 steden de Nacht van de Vluchteling. Dankzij de deelnemers konden wij hulp bieden aan maar liefst 82.453 mensen, die worden opgevangen in Griekenland, Bangladesh, Thailand, Myanmar, Irak, Oeganda en Kenia.  

2020 was het jaar waarin alles een beetje anders was dan anders en dat gold natuurlijk ook voor de Nacht van de Vluchteling. We lanceerden een digitale editie van het evenement waardoor duizenden deelnemers via een app, in hun eigen omgeving kilometers konden maken en tóch mee konden doen. Dankzij de deelnemers aan de #NVDVgoesdigital konden wij coronahulp bieden in Jemen en stonden wij paraat met o.a. voedsel en hygiene pakketten voor slachtoffers van de brand in kamp Moria op Lesbos.

Geefvoorbeelden 

Noodonderdak 

In vluchtelingenkampen over de hele wereld verstrekken we materialen, zodat families een dak boven hun hoofd hebben. Voor 25 euro hebben twee families noodonderdak. Ze ontvangen materialen als touw en zeil, die ze nodig hebben om zelf onderdak te bouwen. Voor elke 12,50 euro extra steun je een extra familie met een dak boven hun hoofd. 

Medische zorg na een ramp 

Voor 50 euro zorg je voor snelle toegang tot medische zorg en medische apparatuur voor kwetsbare gezinnen: een opvouwbare brancard, inzetbaar in conflictgebieden als Syrië en Irak, beschermende kleding voor medisch personeel en antibiotica voor de behandeling van cholera en tyfus in landen als de Centraal Afrikaanse Republiek. 

Aansterken met noodvoeding 

Ondervoeding is in veel vluchtelingencrises een van de voornaamste doodsoorzaken van kinderen. Plumpy’Nut is een calorierijke superpindakaas, vol voedingsstoffen. Voor 16 euro  zorg je dat een zwaar ondervoed kind een weeklang kan aansterken.met meerdere zakjes per dag. 

Schoon  en veilig drinkwater 

Toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen voorkomt uitdroging en vermindert dodelijke ziektes. Zeker op drukke plaatsen, zoals vluchtelingenkampen. Drinkwater is onmisbaar om te (over)leven! Voor 100 euro kunnen drie mensen, gevlucht voor oorlog en geweld, een jaar lang gebruik maken van schoon en veilig water.   

Made with by Kentaa
Delen